ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ FAMILY PARK

Ώρες χαράς, ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού, αλλά και δημιουργίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 στο Family Park, στο Ελ Ρεχάμπ Καΐρου.Το Family Park είναι μια απέραντη, περιποιημένη και καθαρή έκταση με διάσπαρτα παρτέρια λουλουδιών και πρασίνου.

Η επίσκεψη περιελάμβανε περιήγηση και γνωριμία με τα ζώα της Αφρικής, καθώς και με στρατιωτικά εκθέματα, όπου οι μαθητές φωτογραφήθηκαν πάνω σε άρματα, πυροβόλα και αεροπλάνα. Στη συνέχεια, έγινε επιβίβαση στο τρενάκι και έτσι μαθητές και εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν στο χώρο του πάρκου. Ακολούθως, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες, για να ξεκινήσουν τις δραστηριότητες, υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων. Συγκεκριμένα, επιδόθηκαν στην κατασκεύη πάνινων κουκλών κουκλοθεάτρου οι τάξεις Α? και Β?, πήλινων αγγείων με τη βοήθεια του τροχού οι τάξεις Γ? και Δ? και στη δημιουργία δερμάτινων πορτοφολιών οι τάξεις Ε? και ΣΤ?. Στο τέλος, ικανοποιημένοι από τις δημιουργίες τους, οι μαθητές απόλαυσαν το κολατσιό τους και έπαιξαν στις καταπληκτικές παιδικές χαρές του Family Park.

Η διαφορετική απασχόληση και δημιουργία, καθώς επίσης και η άμεση γνωριμία και επαφή με το φυτικό και ζωικό βασίλειο αποτέλεσαν το βασικό κίνητρο για την πραγματοποίηση της εν λόγω επίσκεψης.

Γράφουν οι εκπαιδευτικοί Αναστάσιος Αναστασίου και Μικέλα Θεοχάρη.