ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΠΡΕΣΒΗ Κ. ΧΑΡΗ ΜΟΡΙΤΣΗ

H Αχιλλοπούλειος Σχολή Καΐρου την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 επισκέφθηκε τον Ναυτικό Όμιλο Καΐρου, ύστερα από πρόσκληση του Κύπριου πρέσβη στο Κάιρο, Χάρη Μορίτση. Είναι η δεύτερη κατά σειρά πρόσκληση που απευθύνει ο Κύπριος πρέσβης στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας παραμονές του Πάσχα.

Με την άφιξή μας στο Ναυτικό Όμιλο ξεκίνησε αμέσως το γνωστό εκπαιδευτικό παιχνίδι «κυνήγι του χαμένου θησαυρού», το οποίο περιελάμβανε την εύρεση των κρυμμένων πασχαλινών λιχουδιών. Η κάθε τάξη λειτούργησε ως ομάδα με κύριο σκοπό την αναζήτηση του θησαυρού. Όταν τελείωσε το παιχνίδι έγινε καταμέτρηση και ανακυρήχθηκε νικήτρια η ομάδα της Ε? τάξης, που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό των λιχουδιών. Κύρια χαρακτηριστικά αυτού του εκπαιδευτικού παιχνιδιού ήταν η καλλιέργεια ομαδοσυνεργατικού πνεύματος, η ταχύτητα, η παρατηρητικότητα και η χαρά της ανακάλυψης. Σύμφωνα με την υπόσχεση του κ. Μορίτση το δώρο της νικήτριας ομάδας θα είναι έκπληξη για μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Στη συνέχεια, οι μαθητές της Ε? και ΣΤ? τάξης πρόσφεραν μια διαφορετική νότα ψυχαγωγίας τραγουδώντας και χορεύοντας. Συγκεκριμένα, υπό τη συνοδεία του κ. Χάντερ Σουρή με το αρμόνιο ακούστηκαν τα τραγούδια: «Όλα είναι μουσική» και «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο». Οι μαθητές ολοκλήρωσαν την παρουσιάσή τους χορεύοντας ένα κυπριακό τραγούδι.

Η εγκάρδια υποδοχή, η πρωτόγνωρη φιλοξενία και η φιλική διάθεση του κ. Μορίτση επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τις προσδοκίες μαθητές και εκπαιδευτικών. Σε ένδειξη ανταπόδοσης και ευχαρίστησης προς τον Κύπριο πρέσβη, ο Διευθυντής κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος και ο Σύλλογος Διδασκόντων πρόσφεραν ένα αναμνηστικό σχολικό ενθύμιο.

Ακολούθησε ελεύθερο παιχνίδι στο προαύλιο χώρο του Ναυτικού Ομίλου. Τέλος, μαθητές και εκπαιδευτικοί απόλαυσαν ένα πλούσιο γεύμα προσφορά του κ. Μορίτση.

Γράφουν οι εκπαιδευτικοί Αναστάσιος Αναστασίου και Μικέλα Θεοχάρη.