ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Κ.Κ.

Την Πέμπτη 6 Απριλίου  πραγματοποιήθηκε η πρώτη μαθητική επίσκεψη  στα Αρχεία της Ε.Κ. Κ..Το κτήριο, επί της οδού Σουλεϊμάν Χάλαμπι 17, επισκέφτηκαν οι μαθητές της Στ΄τάξης της Αχιλλοπουλείου Σχολής, συνοδευόμενοι από το δάσκαλό τους κ. Καλκάνη Νίκο και το Δ/ντή του Σχολείου κ. Χαράλαμπο Κουγεμήτρο. Εκεί τους περίμεναν η προϊσταμένη των Αρχείων κ. Βίλλυ Πολίτη, η υπεύθυνη αρχείων κ. Χάιδω Ζώτου και η υπάλληλος Ράνια Άττα.

Την ξενάγηση παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η Πρόξενος της Ελλάδας κ. Λαμπρινή Κομίνη, η οποία προσέφερε πασχαλινά γλυκίσματα στους μαθητές.

Η  επίσκεψη στα Αρχεία  ήταν μέρος του σχεδίου εργασίας (project) που πραγματοποίησε  η Στ΄τάξη στο πλαίσιο της διδασκαλίας της Τοπικής ιστορίας.

Η άψογη ξενάγηση της κ. Χάιδως Ζώτου και οι εύστοχες παρεμβάσεις της κας Βίλλυ Πολίτη για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό και τα επιτευγμάτά του αποκάλυψε  τη σπουδαία ιστορία του. Έγινε ξεκάθαρο σε όλους, μικρούς και μεγάλους, για ποιους λόγους πρέπει κάποιος να νιώθει υπερήφανος για τους προγόνους του και την κληρονομιά -υλική και πνευματική- που άφησαν.

Η παρουσίαση της κ. Αδαμαντίδου Μαρίας και του κ. Κουτρουμπάκη Άγγελου  για την ιστορία του Αχιλλοπουλείου Παρθεναγωγείου καθώς και το σχετικό φωτογραφικό υλικό ήταν πολύ εποικοδομητική για τους στόχους της εκπαιδευτικής εκδρομής της Στ΄τάξης.

Η ξενάγηση έκλεισε με την απονομή ?Ενδεικτικών? επισκέψεως στους μαθητές και προσφοράς εδεσμάτων από τον κ.Γιώργο Ρεκτσίνη.

Γράφει ο εκπαιδευτικός Νικόλαος Καλκάνης.