ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΪΡΟΥ

Η Αχιλλοπούλειος Σχολή Καΐρου πραγματοποίησε για μια ακόμη χρονιά μια ξεχωριστή και ανεπανάληπτη τελετή λήξης την Πέμπτη 15 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Η γιορτή ξεκίνησε στις 7 μ.μ. με τη συμμετοχή του Νηπιαγωγείου. Οι μικροί μαθητές παρουσίασαν μια εκθαμβωτική μουσικοχορευτική παράσταση παρμένη από τον ελληνικό κινηματογράφο των δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα. Ενσάρκωσαν ρόλους γνωστών ηθοποιών με αξιοζήλευτη πρωτοτυπία και προκάλεσαν άφθονο γέλιο στους παρευρισκόμενους. Την επιμέλεια της γιορτής του Νηπιαγωγείου είχαν οι εκπαιδευτικοί Κατερίνα Γιωτάκη, Ευδοκία Αραπίτσα και η βοηθός τους Μαρία Πετράκη.

Ακολούθησε ο απολογισμός δράσεων της σχολικής χρονιάς 2016-17 και ένας σύντομος χαιρετισμός από τον Διευθυντή της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Χαράλαμπο Κουγεμήτρο με αφορμή την αναχώρησή του. Στη συνέχεια, δώρισε αναμνηστικές πλακέτες της Αχιλλοπουλείου Σχολής στους εκπαιδευτικούς που θα αναχωρήσουν από το Κάιρο. Παράλληλα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τίμησε με αναμνηστικά δώρα τον Διευθυντή του σχολείου, καθώς και τους αναχωρήσαντες εκπαιδευτικούς. Εις ένδειξη αναγνώρισης και προσφοράς της πολυετούς υπηρεσίας του κ. Χαράλαμπου Κουγεμήτρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής του χάρισε ένα συμβολικό δώρο.

Έπειτα, σειρά είχε ο αποχαιρετισμός των μαθητών της ΣΤ? τάξης. Αρχικά, παρουσιάστηκε ένα βίντεο με αναμνηστικές φωτογραφίες από τα σχολικά τους χρόνια. Το βίντεο περιελάμβανε ακόμη και μια προσωπική αφήγηση των ίδιων των μαθητών για τα μελλοντικά τους σχέδια. Η παρουσίασή τους έκλεισε με τη δραματοποίηση του γνωστού ποιήματος του Κ. Καβάφη «Το ταξίδι». Στους μαθητές της ΣΤ? τάξης προσφέρθηκαν δώρα από την Αχιλλοπούλειο Σχολή και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Τη φετινή καλοκαιρινή γιορτή έκλεισε το Δημοτικό Σχολείο με το θεατρικό δρώμενο «Η φύση και ο Άνθρωπος», που στόχο είχε να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους και να περάσει το μήνυμα της συμφιλίωσης του ανθρώπου με τη φύση. Η παρουσίαση περιελάμβανε τέσσερα μέρη: Στο πρώτο μέρος ο άνθρωπος χαίρεται και φροντίζει τη φύση, το δεύτερο μέρος περιείχε την παράλογη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, στο τρίτο μέρος ο άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι καταστρέφει το ίδιο του το «σπίτι» και στο τελευταίο μέρος γίνεται αποκατάσταση της σχέσης του με το περιβάλλον. Ομολογουμένως οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής για ακόμη μία φορά κέρδισαν τον θαυμασμό και το χειροκρότημα των θεατών με την εντυπωσιακή τους εμφάνιση. Τα μηνύματα της παράστασης συγκίνησαν και ευαισθητοποίησαν μικρούς και μεγάλους. Μια ευχάριστη και διασκεδαστική νότα στο τέλος της εκδήλωσης έδωσαν τα ομαδικά παιχνίδια όλων των μαθητών του σχολείου. Την οργάνωση και επίβλεψη της  τελετής λήξης είχε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Σουρής Χάντερ με τη συνδρομή των υπολοίπων δασκάλων του σχολείου. Την επιμέλεια και κατασκευή των πρωτότυπων κοστουμιών ανέλαβε η κα Ευαγγελία Χαλκιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο Θεοφιλέστατος πατήρ Τιμόθεος, η Γενική Πρόξενος Καΐρου, κα Κομίνη Λαμπρινή, ο πρόεδρος της ΕΚΚ, κ. Καβαλής Χρήστος και η Συντονίστρια Εκπαίδευσης, κα Μαριέττα Κουμαριανού, οι οποίοι απήυθυναν ένα μικρό χαιρετισμό με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Αξιοσημείωτη υπήρξε, επίσης, η παρουσία των μελών της διαχειριστικής επιτροπής κα Σ.Σκουφαρίδου, κ. Μ. Γκρουστέιν, κ. Α.Ρούσσος, κ. Α.Γιόσρι, κ.  Σ.Χαλκιάς. Τέλος, στην τελετή λήξης παρέστη και ο Επίτιμος Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ, κ. Κήμης Φλεβοτομάς.

Γράφουν οι εκπαιδευτικοί Αναστάσιος Αναστασίου και Μικέλα Θεοχάρη.