ΜΕΡΕΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΪΡΟΥ

Ο Αιγυπτιώτης θεατρολόγος κ. Ηλίας Πίτσικας, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στους μικρούς μας μαθητές στα τέλη Οκτωβρίου, επισκέφθηκε και πάλι την Αίγυπτο και την Αχιλλοπούλειο Σχολή, συνοδευόμενος όμως, αυτή τη φόρα από μέλη της ομάδας τέχνης Πάροδος.Η ομάδα τέχνης Πάροδος είναι μια καλλιτεχνική ομάδα επικεντρωμένη στην ψυχαγωγία και στην καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών και των νέων, κυρίως μέσα από το παιχνίδι, την κίνηση, το χορό, το θέατρο και τη μουσική.

Έτσι, στις αρχές Μαρτίου και συγκεκριμένα από τις 5 έως τις 9/3, μέλη της ομάδας τέχνης Πάροδος, με την υποστήριξη των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας, ταξίδεψαν στην Αίγυπτο με σκοπό την ψυχαγωγία και την δημιουργική έκφραση των μαθητών των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας.

Οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής συμπεριλαμβανομένων και των νηπίων, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, συμμετείχαν σε δυναμικές δράσεις που οργανώθηκαν και εμψυχώθηκαν από τους παιδαγωγούς θεάτρου της Παρόδου και περιελάμβαναν θεατρικά παιχνίδια, εργαστήρια ομαδικής ζωγραφικής, καθώς και ελληνικά τραγούδια.

Το θεατρικό εργαστήρι που οργανώθηκε αποσκοπούσε στην ελεύθερη έκφραση των μαθητών καθώς και στην ανάπτυξη μιας θεατρικής πράξης βασισμένης στο κείμενο ?το παλιόπαιδο? της Αγγελικής Δαρλάση (εκδόσεις Πατάκη).

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αχιλλοπουλείου Σχολής, με την παρουσία γονέων, εκπαιδευτικών, καθώς και του Διευθυντή του σχολείου κυρίου Χαράλαμπου Κουγεμήτρου, που εξ αρχής επικρότησε και ενθάρρυνε την ανάπτυξη του όλου προγράμματος. Νήπια και μαθητές με την εμψύχωση των μελών της Παρόδου αποχαιρέτισαν το τετραήμερο των εκδηλώσεων με τίτλο ?Μέρες χαράς και δημιουργίας?, παίζοντας, αυτοσχεδιάζοντας και τραγουδώντας.

Με τη λήξη των εκδηλώσεων το Νέο Φως συνάντησε τα μέλη της Παρόδου, λίγο πριν την αναχώρησή τους για την Αλεξάνδρεια. Όλοι τους στάθηκαν στο πόσο όμορφα συναισθήματα γεννήθηκαν μέσα από τις δημιουργικές δράσεις και την επικοινωνία τους με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Αχιλλοπουλείου Σχολής, ενώ ευχαρίστησαν την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και Αλεξανδρείας για την υποστήριξη των εκδηλώσεων στις δύο πόλεις.

Ο κ. Ηλίας Πίτσικας (γεννημένος στο Φαγιούμ), ως επικεφαλής της ομάδας τέχνης Πάροδος, δεν παρέλειψε να παρουσιάσει τους συνεργάτες του που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και ήσαν: η Μάρθα Τζαβάρα (ζωγράφος – εικαστικός), η Σοφία Δράκου (δασκάλα χορού), η Κατερίνα Λέκκα (μουσικός) και από την νεότερη γενιά οι Δημήτρης Καρατζάς, Αναστασία Σαμαρτζή, Γιάννης Μπρουκλόγιαννης, Λεωνίδας Τσαγανός, Δάφνη Ροδαμίτη, Νιώβη Ρέλλα και Ελισάβετ Αργυροπούλου.