ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΥΝΗΓΙ ΘHΣΑΥΡΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ

Όπως τα Χριστούγεννα έτσι και τώρα, παραμονές του Πάσχα, ο Κύπριος Πρέσβης, κύριος Χάρης Μορίτσης, προσκάλεσε τους μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου για πασχαλινές δράσεις, παιχνίδια, χορό και δώρα.

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, οι μικροί Αχιλλοπουλίτες με τη συνοδεία των δασκάλων τους, κατέφτασαν χαρούμενοι στο Ναυτικό Όμιλο. Το σχολείο μας, ευχαριστώντας τον κύριο Πρέσβη, του πρόσφερε ένα συμβολικό δώρο, ενώ εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η Αντιπρόεδρος κυρία Καζαμία Νίτσα, πρόσφερε μια ανάγλυφη ασημένια εικόνα της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

Διαφορετική και ιδιαίτερη, η επίσκεψη αυτή, περιελάμβανε πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μαθητές, οι οποίες είχαν διοργανωθεί από τον ίδιο τον κύριο Μορίτση. Ο Κύπριος Πρέσβης καλωσόρισε μικρούς και μεγάλους με μια άκρως ευρηματική δραστηριότητα που ενθουσίασε όλους. Στόχος αυτής, ήταν η εύρεση μικρών και μεγάλων πασχαλινών αυγών που βρίσκονταν κρυμμένα σε όλο τον προαύλιο χώρο του Ομίλου. Η τάξη που θα  συγκέντρωνε το μεγαλύτερο αριθμό αυγών, θα κέρδιζε, για χάρη του σχολείου, μια συλλογή από επιλεγμένα λογοτεχνικά βιβλία, κατάλληλα για την ηλικία των μαθητών όλων των τάξεων.

Ακολούθησε ελεύθερο παιχνίδι, στο οποίο συμμετείχε ενεργά και ο ίδιος ο Κύπριος Πρέσβης. Τις ποικίλες δραστηριότητες και το ομαδικό παιχνίδι διαδέχτηκε το πλούσιο γεύμα που προσφέρθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους, για το οποίο είχε μεριμνήσει ο Κύπριος Πρέσβης.

Έπειτα από μια πολύ περιεκτική και διασκεδαστική ημέρα, ευχαριστήσαμε θερμά τον κ. Μορίτση για την τόσο καινοτόμα ιδέα πρόσκλησης του σχολείου μας. Τέτοιες ενέργειες τονώνουν τους δεσμούς μεταξύ των μικρών μαθητών και ενισχύουν το ομαδικό ? συνεργατικό πνεύμα, ιδίως μάλιστα όταν αυτές συνοδεύονται από απλότητα και θετική διάθεση του «οικοδεσπότη».

Γράφουν οι εκπαιδευτικοί Αναστάσιος Αναστασίου και Ευαγγελία Χουλιαρά.