ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧ. ΧΡΟΝΙΑ 2015-16

Το απόγευμα της 11ης Ιουνίου, ημέρα Σάββατο, η Αχιλλοπούλειος Σχολή Καΐρου πραγματοποίησε την καθιερωμένη τελετή λήξης για το σχολικό έτος 2015 ? 16. Την εκδήλωση άνοιξε στις 7 μ.μ. το Νηπιαγωγείο, με τη θεατρική παράσταση «Για πάντα μαζί», υπό την επιμέλεια και οργάνωση της Νηπιαγωγού, Κατερίνας Γιωτάκη και την πολύτιμη συμβολή της βοηθού της, Μαρίας Πετράκη.

Μια παράσταση που αφηγείται την ιστορία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού το οποίο αναπολεί στιγμές από την πρώτη γνωριμία τους, κάνοντας παράλληλα μια μουσική αναδρομή σε μελωδίες που χαρακτήρισαν την Ελλάδα από την εποχή της Σοφίας Βέμπο μέχρι την εποχή των ?60s. Τα νήπια και προνήπια ενθουσίασαν το κοινό, το οποίο συμμετείχε ενεργά καθ? όλη τη διάρκεια της παράστασης και αποζημίωνε συνεχώς τους μικρούς ηθοποιούς με χειροκροτήματα και πολύ γέλιο.

Μετά τη λήξη της θεατρικής παράστασης του Νηπιαγωγείου, σειρά είχε το Δημοτικό. Με αφορμή τη φετινή τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας, οι μικροί Αχιλλοπουλίτες αναβίωσαν τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπό την οργάνωση και επίβλεψη του καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Σουρή Χάντερ και τη συνδρομή των υπολοίπων εκπαιδευτικών του σχολείου. Στόχος ήταν οι μαθητές να εκτιμήσουν τη διαφορετικότητα των εποχών (αρχαίων χρόνων ? σήμερα), να εμπλουτίσουν τις ιστορικές τους γνώσεις και να αντιληφθούν τη διαχρονικότητα των Αγώνων.

Η τελετή ξεκίνησε με τον λόγο-απολογισμό των δράσεων για τη σχολική χρονιά 2015 ? 16, από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Χαράλαμπο Κουγεμήτρο. Στη συνέχεια, απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα της Αχιλλοπουλείου Σχολής στην κ. Στέλλα Κυριάζη και ακολούθησε ο αποχαιρετισμός των αποφοίτων της Στ? τάξης, στους οποίους δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες, προσφορά της ιδίας. Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου Σχολής προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους μαθητές, το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς της Στ? τάξης. Ακολούθως, οι μαθητές παρουσίασαν το «Πανόραμα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων», το οποίο περιελάμβανε δραματοποίηση της εναρκτήριας τελετής, της αφής και μεταφοράς της ολυμπιακής φλόγας, της τέλεσης των αγωνισμάτων και τέλος, της απονομής στεφάνων (κότινων).

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, η Γενική Πρόξενος Καΐρου, κα Κομίνη Λαμπρινή και ο πρόεδρος της ΕΚΚ, κ. Καβαλής Χρήστος, οι οποίοι απήυθυναν ένα μικρό χαιρετισμό με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Αξιοσημείωτη υπήρξε, επίσης, η παρουσία των μελών της διαχειριστικής επιτροπής, κ. Ν. Πολίτη, κ. Κ. Φλεβοτομά, κ. Μ. Γκρουνστέιν και κ. Π. Οικονόμου, καθώς και του εκπροσώπου της Ιεράς Μονής Σινά και προέδρου της διαχειριστικής εφορίας Αμπετείου Σχολής, κ. Ν. Βαδή.

Γράφουν οι εκπαιδευτικοί Αναστάσιος Αναστασίου και Ευαγγελία Χουλιαρά