Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΣΧΟΛΗ

Την Πέμπτη 27/10/2016 στην Αχιλλοπούλειο Σχολή Καΐρου, πραγματοποιήθηκε ο φετινός εορτασμός του ιστορικού «ΟΧΙ» από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο.

Η γιορτή ξεκίνησε με τη θεατρική παράσταση του νηπιαγωγείου «Ο σπόρος της Ειρήνης» που βασίστηκε στο παραμύθι  της Ίζαμπελ Πιν, δίνοντας αντιπολεμικό μήνυμα. Οι μικροί μαθητές, υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση της Νηπιαγωγού, Κατερίνας Γιωτάκη και της βοηθού Μαρίας Πετράκη, δραματοποίησαν με πολύ κέφι, χαρά και διάθεση το παραμύθι, δίνοντας μέσα από τα παιδικά μάτια τη διαχρονική αξία της ειρήνης στη ζωή μας.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής της Αχιλλοπουλείου Σχολής κος Κουγεμήτρος Χαράλαμπος διάβασε το προεδρικό διάταγμα για την κλήρωση των σημαιοφόρων-παραστατών και ο ακόλουθος άμυνας της ελληνικής πρεσβείας του Καΐρου, Τσούκας  Βασίλειος, παρέδωσε την ελληνική σημαία στους σημαιοφόρους της φετινής σχολικής χρονιάς.

Για την α’ περίοδο σημαιοφόρος ορίστηκε η Καζαμία Αγάπη και παραστάτες από την Στ’ τάξη οι: Ρεμπούλης Ιωσήφ, Γιακούμπ Μαρίζ και Σόντος Χάμεντ, ενώ από την Ε’ τάξη η Αρσάνη Κατερίνα και η Ταουφίκ Μαρία. Σημαιοφόρος της Β’ περιόδου ορίστηκε η Γεωργαλίδου Βερόνικα και παραστάτες από την Ε’ τάξη οι: Ρούσσος Αλέξανδρος, Μορφούλη Μόνικα, Κοκκώση Ευαγγελία, Αρσάνη Παύλος και Χριστίνα Χαλκιά.

Ακολούθησε το θεατρικό δρώμενο για το έπος του ?40, «Κατοχή-Αντίσταση-Απελευθέρωση» από τη Γ? και Ε? τάξη, ενώ στη χορωδία συμμετείχε η ΣΤ? τάξη. Οι μαθητές δραματοποίησαν τα γεγονότα του πολέμου με ζωντάνια και παραστατικότητα. Η βιωματική αυτή προσέγγιση τους βοήθησε να κατανοήσουν καλύτερα τα συμβάντα της εποχής , να λειτουργήσουν ομαδικά και τέλος να ψυχαγωγηθούν.

Την επιμέλεια των κειμένων και την οργάνωση της γιορτής ανέλαβαν οι δάσκαλοι, Χαριζοπούλου Ελισάβετ και Αναστασίου Αναστάσιος, τα σκηνικά και τη σκηνοθεσία ο δάσκαλος Ψάνης Γεώργιος και τη χορωδία ο γυμναστής-μουσικός Χάντερ Σουρής.

Γράφουν οι εκπαιδευτικοί Αναστάσιος Αναστασίου και Μικέλα Θεοχάρη.