Θεατρικό Παιχνίδι

 

Μια ενδιαφέρουσα έκπληξη για τους μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής

E΄- ΣΤ΄ class

           Ύστερα από πρόσκληση των εκπαιδευτικών της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου, το πρωί της 29ης Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ποικίλες δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού, υπό την οργάνωση και επίβλεψη του Αιγυπτιώτη θεατρολόγου Ηλία Πίτσικα, με καταγωγή από το Φαγιούμ και του εκπαιδευτικού ? διευθυντή του Ειδικού Σχολείου Μαρασλείου, Παναή Κασσιανού.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε βιωματικές δράσεις, ειδικά διαμορφωμένες και προσαρμοσμένες στο ηλικιακό και γνωστικό επίπεδο των μαθητών. Στο Νηπιαγωγείο και στις δύο πρώτες τάξεις του Δημοτικού, η έμφαση δόθηκε στην εφαρμογή μουσικοκινητικών δραστηριοτήτων, ενώ στις μεγαλύτερες τάξεις πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις αυτοσχεδιασμού και ελεύθE΄- ΣΤ΄ class (3)ερης κίνησης στο χώρο. Σε όλες τις δράσεις υπήρξε ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου.
Πριν τη λήξη και μπροστά στον ενθουσιασμό των μαθητών, ο κύριος Πίτσικας έδωσε την υπόσχεση ότι στα μέσα Απριλίου του 2016, θα επιστρέψει στο Κάιρο για να πραγματοποιήσει νέες δραστηριότητες με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

nhpiagogioΑ΄- Β΄τάξειςE΄- ΣΤ΄ class (2)pitsikasΓ΄- Δ΄ classΓράφουν οι εκπαιδευτικοί Αναστάσιος Αναστασίου και Ευαγγελία Χουλιαρά.