ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ?ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο τη Δευτέρα 18/9/2017 στην Αχιλλοπούλειο Σχολή Καϊρου. Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η ψυχολόγος κα. Μυλωνά-Καράβολα Ειρήνη και συμμετέχοντες οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Η θεματολογία του σεμιναρίου περιελάμβανε τα παρακάτω θέματα:
α) Όρια και κανόνες στις σχέσεις εκπαιδευτικών και μαθητών
β) Όρια και κανόνες στις σχέσεις γονέων και εκπαιδευτικών
γ)Αντιμετώπιση προβλημάτων και συμπεριφορών μέσα και έξω από τη σχολική τάξη
δ)Πρόταση δημιουργικών εργασιών-δραστηριοτήτων που θα κινητοποιούν το ενδιαφέρον και τη διάθεση των μαθητών
Τονίστηκε ιδιαίτερα από την ψυχολόγο κα Μυλωνά ο παιδαγωγικός-ψυχολογικός ρόλος που πρέπει να επιτελεί ο εκπαιδευτικός στο σύγχρονο σχολείο. Είναι ο ενδιάμεσος κρίκος στην εκπαιδευτική διαδικασία και ο μεσολαβητής που θα μεταδώσει στο μαθητή ενθουσιασμό και την απαραίτητη υποστήριξη για να αντιμετωπίσει δυσκολίες και εμπόδια. Είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεργασία μεταξύ του σχολείου και της οικογένειας, κατάλληλος τρόπος οδηγιών και ανάλογη καθοδήγηση. Με λίγα λόγια τα παιδιά χρειάζονται ?πυξίδα και χάρτη?. Χτίζουν την κρίση τους μέσα στην οικογένεια και στο σχολείο και γι? αυτό πρέπει να υιοθετούν κανόνες και όρια στη συμπεριφορά τους.
Ακολούθησε διάλογος και γόνιμη συζήτηση πάνω σε θέματα που έχουν άμεση σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία, τέθηκαν προβληματισμοί και απορίες από τους εκπαιδευτικούς , αναλύθηκαν στάσεις και συμπεριφορές ενηλίκων και παιδιών και τονίστηκε ιδιαίτερα ο κρίσιμος ρόλος που επιτελεί το σχολείο στη σημερινή εποχή.
Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν από αυτό το σεμινάριο οι εκπαιδευτικοί του σχολείου υπήρξαν ενθαρρυντικές, αισιόδοξες και εποικοδομητικές. Ευχαριστούμε την κα Μυλωνά και ευελπιστούμε στο άμεσο μέλλον η συνεργασία μας να συνεχιστεί.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καϊρου

IMG_20170918_141643

thumbnail_IMG_20170918_133051