ΖΩΝΤΑΝΙΑ, ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ

Με πολλή χαρά, κέφι και ζωντάνια οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, γιόρτασαν τα Χριστούγεννα.

Αρχικά, οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου παρουσιάσουν το θεατρικό έργο «Χριστουγεννιάτικα μπερδέματα», ενσαρκώνοντας ρόλους παιδικών παραμυθιών και μαγεύοντας με την ερμηνεία τους. Αποχαιρέτησαν το κοινό με τα τραγούδια του πρώτου μήνα του χειμώνα «Δόξα Δεκέμβρη μήνα», «Δεκέμβριος». Την οργάνωση της γιορτής ανέλαβαν οι νηπιαγωγοί Κατερίνα Γιωτάκη και Ευδοκία Αραπίτσα και η βοηθός Μαρία Πετράκη.

Ακολούθησε η εντυπωσιακή γιορτή της Αχιλλοπουλείου Σχολής. Οι μαθητές των Α΄,  Β? και τα κορίτσια των Δ?τάξεων δραματοποίησαν τη διασκευή του θεατρικού έργου «Ο εγωιστής γίγαντας», όπου καθήλωσαν και συγκίνησαν τους ακροατές και απέσπασαν στο τέλος τα θερμά τους χειροκροτήματα. Στην εκτέλεση των τραγουδιών «Τρίγωνα κάλαντα», «Ο μικρός τυμπανιστής» και «Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα της Αστυπάλαιας» συμμετείχαν οι Α?, Β?, Γ?,  και Δ? τάξεις.

Αξίζει να αναφερθεί η χρήση των μουσικών οργάνων από τους μαθητές, όπως ταμπουρίνο, τρίγωνο και κουδουνάκια, καθώς και η συνοδεία της χορωδίας από το μουσικό – γυμναστή κ. Χάντερ Σουρή με το πιάνο και από τη δασκάλα κα. Μικέλα Θεοχάρη με τη φλογέρα.

Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες Βαρβάρα Μπρέστα και Μικέλα Θεοχάρη και στη σκηνοθεσία και τα σκηνικά βοήθησε ο δάσκαλος Γιώργος Ψάνης.

Γράφουν οι εκπαιδευτικοί Αναστάσιος Αναστασίου και Μικέλα Θεοχάρη.