ΠΡΑΞΕΙΣ ΧΑΡΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΣΧΟΛΗ

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχθήκαμε και τη φετινή χρονιά τον Αιγυπτιώτη θεατρολόγο κ. Ηλία Πίτσικα με καταγωγή από το Φαγιούμ, όπου μαζί με την ομάδα του «ΠΑΡΟΔΟΣ» παρουσίασαν ένα ευφάνταστο πρόγραμμα με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών. Την Πέμπτη 2 Μαρτίου το σχολείο μας γέμισε γέλια, χαρά, παιχνίδι, τραγούδια, κίνηση και χορό και μεταμορφώθηκε σε ένα θεατρικό εργαστήρι.

Αρχικά, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αχιλλοπουλείου σχολής πραγματοποιήθηκαν ποικίλες θεατρικές δραστηριότητες στις τρεις ομάδες δράσης: 1) Νηπιαγωγείο, 2) Α?, Β?, Γ? τάξεις, 3) Δ?, Ε? ΣΤ? τάξεις. Οι εν λόγω δραστηριότητες ήταν κατάλληλα σχεδιασμένες με βάση την ηλικία των μαθητών και είχαν καθαρά βιωματικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα. Όλοι οι μικροί μαθητές έμαθαν με ενθουσιασμό ένα τραγούδι με επίκαιρο περιεχόμενο, καθώς μιλούσε για τη διαφορετικότητα, τη συνύπαρξη και τη φιλία παιδιών από διαφορετικές χώρες.

Έπειτα, στην αίθουσα της Ε? τάξης η «ΠΑΡΟΔΟΣ» δραματοποίησε το λογοτεχικό βιβλίο «Καθαρίστρια Χάος» της συγγραφέα Κρις Κατερίνα, με ακροατές τους μαθητές των Γ?, Δ?, Ε? και ΣΤ? τάξεων. Το βιβλίο αναφέρει περιληπτικά τις άτακτες σκέψεις της ?Έρσης που βρίσκονται στο πάνω ντουλάπι, τα όνειρά της που είναι τακτοποιημένα στη θέση τους, τις ανασφάλειές της που είναι κρυμμένες στο πατάρι, καθώς και την κριτική που βρίσκεται κάτω από το χαλί. Η πρωταγωνίστρια νομίζει πως όλα είναι σε τάξη, μέχρι που έρχεται ξαφνικά η καθαρίστρια Χάος και της ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Ακολούθησε, καταιγισμός ιδεών από τους μαθητές, σχετικά με την κατανόηση του βιβλίου, με ερωτήσεις και απαντήσεις που εξέπληξαν τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη της «ΠΑΡΟΔΟΥ».

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ηλία Πίτσικα και την ομάδα του για τη συνεισφορά τους στο σχολείο μας. Η χαρά του θεατρικού παιχνιδιού για άλλη μία φορά μάγεψε τις καρδιές των μαθητών, οι οποίοι περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση.

Γράφουν οι εκπαιδευτικοί Αναστάσιος Αναστασίου και Μικέλα Θεοχάρη.