ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ

     Η κυκλοφοριακή αγωγή δεν αφορά μόνο τους μεγάλους, οδηγούς και πεζούς. Αφορά επίσης τους μικρούς μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου, που πραγματοποίησαν ανάλογο σεμινάριο υπό την καθοδήγηση του κ. Χριστοφίδη στο αμφιθέατρο του σχολείου μας την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017.

     Η αμεσότητα και η μαθητοκεντρική προσέγγιση που διακρίνουν τον κ. Χριστοφίδη κινητοποίησαν το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των μικρών μαθητών. Ειδικότερα, τα διαδραστικά παιχνίδια καθώς και τα παιχνίδια ρόλων που περιελάμβανε το σεμινάριο, διατήρησαν αμείωτη την προσοχή και συμμετοχή των μαθητών. Μάλιστα οι αλλεπάλληλες εκκλίσεις τους για άμεση ανταπόκριση στις ερωτήσεις ? αινίγματα που έθετε ο κ. Χριστοφίδης ήταν χαρακτηριστικές καθ?όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου.

     Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η άμεση συνειδητοποίηση και πρακτική εφαρμογή των κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής από τους μαθητές του σχολείου. Η κατανόηση και υιοθέτηση του κώδικα κυκλοφοριακής αγωγής στην καθημερινή ζωή των μαθητών, συμβάλλει καίρια στην πρόληψη και κατάλληλη αντιμετώπιση των ατυχημάτων και κινδύνων που διατρέχουν οι μαθητές εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

   Ευελπιστούμε μελλοντικά να υπάρξουν και άλλα εποικοδομητικά σεμινάρια με τον κ. Χριστοφίδη, καθώς ενημερώνουν και παράλληλα ψυχαγωγούν τους μικρούς μαθητές μας.

Γράφουν οι εκπαιδευτικοί Αναστάσιος Αναστασίου και Μικέλα Θεοχάρη.