Η ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΡΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, είχαμε την χαρά να έχουμε κοντά μας, για ακόμα μια φορά, τον Αλεξανδρινό κ. Ηλία Πίτσικα με την  ομάδα του «Πάροδος», οι οποίοι μας χάρισαν μοναδικές στιγμές, με άπειρα μηνύματα για την ευεργετική δύναμη του θεατρικού παιχνιδιού στη σχολική μας καθημερινότητα.

Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες συμμετείχαν σε δυναμικά μουσικο-κινητικά παιχνίδια, μέσα από τα οποία είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν με αυτοσχεδιασμούς και να διαμορφώσουν οι ίδιοι τη ροή του θεατρικού παιχνιδιού. Η θεματολογία των σύντομων σκηνικών δράσεων κινήθηκε γύρω από την καθημερινότητα, τη φύση, τη φιλία, τη συνεργασία και πλαισιώθηκε από μουσική και εικαστικές δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά. Οι μαθητές μας έγιναν ένα με το αγέρι και έμαθαν τα μυστικά του, μπήκαν σε φανταστικά αυτοκίνητα ως οδηγοί και επιβάτες, ξύπνησαν στον ήχο φανταστικών ξυπνητηριών, άκουσαν κιθάρες και μπουζούκια να συνομιλούν, σκαρφίστηκαν καινούρια τραγούδια, χόρεψαν και γέλασαν με την καρδιά τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ηλία Πίτσικα και την ομάδα του, τον κ. Άλκη Μπακογιάννη, την κα Ελένη Καλογιάννη, τον κ. Λεωνίδα Τσαγανό, τον κ. Οδυσσέα Καντζόγλου, τον κ. Κωνσταντίνο Καρανάσιο, τον κ. Γιώργο Μενεγάκη και την κα Βάσια Κουτσοβασίλη.

Θα ανταμώσουμε και πάλι σύντομα!