Η ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΚΑΪΡΟΥ!

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής επισκεφθήκαμε την Όπερα του Καΐρου για να παρακολουθήσουμε το αριστούργημα του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840 – 1893) “Η λίμνη των Κύκνων”.

Η παράσταση, διάρκειας 2 ωρών, πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις πράξεις, οι οποίες αφηγήθηκαν τις αισθηματικές περιπέτειες ενός πρίγκιπα και μιας όμορφης κοπέλας, την οποία ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Η πριγκίπισσα Οντέτ και οι  φίλες της περνούν τη ζωή τους παγιδευμένες στη μορφή του κύκνου από τότε που τις μάγεψε ο μάγος Ρόθμπαρτ. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ, που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο μάγος αποπειράται να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, του μαύρου κύκνου, που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ σύντομα γλιτώνει από την παγίδα του μάγου, παίρνει στην αγκαλιά του την αγαπημένη του και πετούν μαζί στον ουρανό.

Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλη προσήλωση την παράσταση, σαγηνεύτηκαν από τα εντυπωσιακά σκηνικά και κουστούμια και ευχαρίστησαν τους ταλαντούχους χορευτές με ένα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα!

Γράφουν οι εκπαιδευτικοί Αναστασίου Αναστάσιος και Χουλιαρά Ευαγγελία.