ΜΕΡΕΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΗΣ “ΠΑΡΟΔΟΣ”

     Aπό την Τετάρτη 3 Μαΐου έως το Σάββατο 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε τετραήμερο ψυχαγωγικό πρόγραμμα στην Αχιλλοπούλειο Σχολή Καΐρου από την Ομάδα Τέχνης Πάροδος. Το πρόγραμμα ειδικά προσαρμοσμένο στις διαφορετικές ηλικίες των μαθητών περιελάμβανε ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, που είχαν ως βάση το θεατρικό παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό, το τραγούδι, τον χορό, καθώς και τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους.

     Αρχικά, οι μαθητές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες δράσης: 1) Νηπιαγωγείο, Α? και Β? τάξεις, 2) Γ? και Δ? τάξεις και 3) Ε? και ΣΤ? τάξεις. Τις δύο πρώτες μέρες οι μικροί μαθητές του σχολείου μας στην αίθουσα εκδηλώσεων συμμετείχαν σε μια σειρά δραστηριοτήτων με κύριο σκοπό την ψυχαγωγία, τη συνεργατικότητα, την ελεύθερη κίνηση στο χώρο, τη φαντασία, καθώς και την εκμάθηση και δραματοποίηση δύο τραγουδιών. Συγκεκριμένα, τα τραγούδια που δραματοποίησαν οι μαθητές με τίτλους «Γλάροι και ψαράδες» σε στίχους Μαρίας Μενεγάκη και «Ο βάτραχος» με στιχουργό τον Χρίστο Παπαδόπουλο, κέρδισαν το ενδιαφέρον τους.

     Το απόγευμα της Πέμπτης και την ημέρα της Παρασκευής οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής με την καθοδήγηση της Ομάδας Τέχνης Πάροδος προετοιμάστηκαν για την εκδήλωση του Σαββάτου. Ειδικότερα, στην εκδήλωση του Σαββάτου, όπου παρευρέθηκαν γονείς και κηδεμόνες, οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των εμψυχωτών της  Παρόδου παρουσίασαν τα τραγούδια δραματοποιημένα, καθώς και μια χορογραφία σύγχρονης μουσικής.

     Το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στην προβολή δύο ταινιών μικρών μήκους, που είχαν γυριστεί τις προηγούμενες μέρες. Στην πρώτη ταινία με τίτλο «Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με χιούμορ» πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές των Δ?, Ε? και ΣΤ? τάξεων. Η δεύτερη ταινία αφορούσε μια περιληπτική περιήγηση της Ομάδας Πάροδος στο Κάιρο και στην Αχιλλοπούλειο Σχολή. Το όμορφο κλίμα και η παιγνιώδης ατμόσφαιρα της ημέρας του Σαββάτου ενθουσίασαν τους γονείς των μαθητών.

     Στο τετραήμερο αυτό οι μαθητές είχαν άλλη μία ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, να ξεφύγουν για λίγο από τη ρουτίνα του Αναλυτικού Προγράμματος, να μάθουν νέους τρόπους συνεύρεσης, ψυχαγωγίας και ομαδικού παιχνιδιού.

     Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τον επικεφαλή κ. Ηλία Πίτσικα, καθώς και τα μέλη και τους εμψυχωτές της Ομάδας Τέχνης Πάροδος: Γιάννη Σφυρή (μουσικός), Σοφία  Δράκου (δασκάλου χορού), Δημήτρη Καρατζά (μουσικός), ο οποίος μαζί με τον φοιτητή Λεωνίδα Τσαγανό δημιούργησαν τις δύο ταινίες μικρής διάρκειας, Ελένη Καλογιάννη (εκπαιδευτικός) και Νιόβη Ρέλλα (φοιτήτρια).

Γράφουν οι εκπαιδευτικοί Αναστάσιος Αναστασίου και Μικέλα Θεοχάρη