ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑ?Ι?ΡΟΥ

Με αφορμή το κείμενο-απόσπασμα του Φερεϋντούν Φαριάντ ?Όνειρα με χαρταετούς και περιστέρια? στο Ανθολόγιο της Ε΄-ΣΤ΄ << Με λογισμό και μ? όνειρο>>, οι μαθητές της Ε΄ τάξης διάβασαν το κείμενο και στη συνέχεια ανέλυσαν το περιεχόμενό του, συζήτησαν για τα δεινά και τις καταστροφές που φέρνει ο πόλεμος στους ανθρώπους και στη συνέχεια αποφάσισαν να δώσουν το δικό τους μήνυμα για τον πόλεμο και για την ειρήνη.

Σκέφτηκαν πως εδώ στη ?γειτονιά? τους αρκετοί άνθρωποι και μικρά παιδιά στην ηλικία τους δεν απολαμβάνουν τα αγαθά της ειρήνης. Το κείμενο βέβαια αναφέρονταν στον πετροπόλεμο που έπαιζαν οι ήρωες της ιστορίας αλλά και στον πραγματικό πόλεμο που στερεί από τους ανθρώπους την ευτυχία, το χαμόγελο, την πατρίδα τους.

Σκεπτόμενοι οι μαθητές όλα αυτά και με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να στείλουν το μήνυμα αγάπης τους, έφτιαξαν μια σημαία της γειτονικής Συρίας και πάνω σ? αυτή αποτύπωσαν τα μηνύματά τους, θέλοντας έτσι να απαλύνουν τον πόνο και τη δυστυχία των μικρών γειτόνων. Γέμισαν τη σημαία με ευχές στα ελληνικά και στα αραβικά και ζωγράφισαν διάφορες εικόνες.

Το κείμενο του Ιρανού συγγραφέα Φερεϋντούν Φαριάντ μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο, ο οποίος θέλοντας να τονίσει ιδιαίτερα το μήνυμα αγάπης για όλα τα δοκιμαζόμενα παιδιά του κόσμου, τελειώνει με τα παρακάτω λόγια: ?Τα όνειρά μας είναι όλο περιστέρια, χαρταετούς και πολύχρωμα μπαλόνια?..? Από τα λόγια του ποιητή διδασκόμαστε και εμείς οι μαθητές της Ε΄ τάξης της Αχιλλοπουλείου Σχολής, ευαισθητοποιούμαστε και στέλνουμε ένα μήνυμα αγάπης για τα παιδιά της Συρίας, για τα παιδιά όλου του κόσμου που δοκιμάζονται σήμερα.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΕΙΡΗΝΗ, ΕΙΡΗΝΗ, ΕΙΡΗΝΗ!!!!

OXI ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ!!!

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!!!

Γράφει ο εκπαιδευτικός Αναστάσιος Αναστασίου.