ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ

IMG-6431IMG-6458Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Φέτος το σχολείο μας αποφάσισε να πιάσει φιλίες και με άλλα σχολεία. Αρχίσαμε τα τηλεφωνήματα, τα μέιλ, στείλαμε ταχυδρομικά περιστέρια και μας απάντησαν ελληνάκια από διάφορα σημεία του κόσμου.
Η πρώτη τηλεσυνάντηση έγινε ανάμεσα στην Α? τάξη του σχολείου μας, με δασκάλα την κα. Ιωάννα Κατσιφάρα, με το Α1 τμήμα της Α? τάξης του πρώτου δημοτικού σχολείου Τρικάλων, «Δωρόθεος Σχολάριος», με δασκάλα την κα. Ελένη Πανάγου.

Οι μαθητές που μας καλημέρισαν από τα όμορφα Τρίκαλα στην αρχή μας είπαν τα ονόματά τους και στη συνέχεια μας μετέφεραν με τις ωραίες περιγραφές τους στην πόλη των Τρικάλων, μιλώντας μας για τα Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμά τους και στη συνέχεια μας τραγούδησαν τα Καλάντα. Εμείς από την άλλη πλευρά, τους καλημερίσαμε από το όμορφο Κάιρο λέγοντάς τους την καλημέρα μας στα αραβικά, συστηθήκαμε και στη συνέχεια τους μιλήσαμε για την πόλη μας τονίζοντας τις καιρικές συνθήκες. Δείξαμε την τάξη μας και μια ζωγραφιά που είχαμε ετοιμάσει γι αυτούς. Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την δασκάλα τους κα. Ελένη Πανάγου για τη σκέψη και την πρόσκλησή της να συνομιλήσει μαζί μας, καθώς και την εκπαιδευτικό που βοήθησε μεIMG-6459 την τεχνογνωσία της να πραγματοποιηθεί η σύνδεση, κα Ελίνα Διαμαντή, και την μουσικό του σχολείου, κα. Βιβή Κότζιου.

Το ραντεβού μας ανανέωθηκε και περιμένετε τα νέα μας και για τις υπόλοιπες τάξεις.

Γράφουν οι δάσκαλοι Ιωάννα Κατσιφάρα και Ψάνης Γιώργος.