ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Πέμπτη  23 & Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Η Αχιλλοπούλειος Σχολή Καΐρου τίμησε φέτος την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με γιορτή που παρουσίασε το Νηπιαγωγείο και  οι Ε΄ και Στ΄ τάξεις του Δημοτικού.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, με υπεύθυνη την κα Ελένη Ταμπάκη, απήγγειλαν ποιήματα για τα ιστορικά γεγονότα και τους ήρωες της Επανάστασης και τραγούδησαν επετειακά τραγούδια.

Οι μαθητές του Δημοτικού, με υπεύθυνες την κα. Λεμονιά Μπουλά και την κα. Γεωργία Πετούση, παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα αφιερωμένα στο χρονικό της Επανάστασης, που περιελάμβαναν αφηγήσεις, αθάνατα δημοτικά τραγούδια του ΄21, δημοτικούς χορούς και το θεατρικό έργο «Το μεγάλο χρέος». Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, απέδωσαν τους ρόλους τους με μεγάλη συνέπεια και έτυχαν θερμών χειροκροτημάτων από το παρευρισκόμενο κοινό. Ευχαριστούμε θερμά την κα Ευαγγελία Χαλκιά για την ενδυματολογική και σκηνική επιμέλεια και την κα. Θεοδώρα Μάστακα για την μουσική επιμέλεια της γιορτής.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Λάγιος,ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Στέφανος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κα. Πόλυ Ιωάννου, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα. Δέσποινα Χασιρτζόγλου, ο Ακόλουθος Άμυνας Πλοίαρχος κ. Μιχάλης Τσιλιγκάκης, η Αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα. Σωτηρία Μπέτα και ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστος Καβαλής.

Ανήμερα της 25ης Μαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση,παρουσία επισήμων και φορέων της Κοινότητας και πλήθους μελών της παροικίας, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ύστερα από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Πανηγυρική Δοξολογία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στην παρέλαση συμμετείχαν το Νηπιαγωγείο, η Αχιλλοπούλειος και η Αμπέτειος Σχολή και οι Πρόσκοποι.

Γράφει η εκπαιδευτικός, Αθανασία Δημοπούλου