ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΟΔΟΣ

Τρίτη 2 & Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

 Το πρωί της Τρίτης 2 Μαΐου μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας τους περίμενε η Ομάδα Τέχνης «Πάροδος», η οποία σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου διοργάνωσε ένα Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού, που στόχο είχε την ψυχαγωγία, την κοινωνικοποίηση, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της καλλιτεχνικής έκφρασης των μαθητών μέσα από τη μουσική, την αφήγηση και τις σύντομες σκηνικές δράσεις στις οποίες συμμετείχαν ενεργά οι μαθητές.

Οι δράσεις που οργάνωσαν ο συντονιστής της ομάδας κ. Ηλίας Πίτσικας μαζί με τους συνεργάτες του, κ. Δημήτρη Καρατζά, κ. Γιώργο Μενεγάκη και την κα. Ιό Le Moller, αναπτύχθηκαν μέσα σε δύο διδακτικά δίωρα και απευθύνθηκαν στους μαθητές όλων των τάξεων.

Πρώτα, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης του Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μουσικο-κινητικά παιχνίδια, στα οποία με την χρήση χαρτόκουτων έγιναν οδηγοί αυτοκινήτων και χτίστες πολυκατοικίας. Τα παιχνίδια πλαισιώθηκαν με μουσική υπόκρουση κιθάρας, τρομπέτας και ακορντεόν.

Στη συνέχεια, οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων συμμετείχαν σε δυναμικά κινητικά παιχνίδια, που περιλάμβαναν μίμηση κινήσεων κρατώντας χαρτόκουτα, συντονισμό κινήσεων με χαρτόμπαλες, ρυθμική κίνηση σε μελωδία, παντομίμα και κατασκευή σπιτιού από χαρτόκουτα. Και οι δύο ομάδες στο τέλος της δράσης τραγούδησαν το θρακιώτικο δημοτικό τραγούδι της Άνοιξης.

Και επειδή μία φορά δεν μας ήταν αρκετή, ο κος Ηλίας Πίτσικας, μας επισκέφθηκε ξανά την Πέμπτη 4 Μαΐου για να παίξουμε όλοι μαζί διάφορα θεατρικά παιχνίδια. Ψαρέψαμε, οδηγήσαμε, κάναμε σχοινάκι, σκουπίσαμε και στο τέλος κυνηγήσαμε την ουρά μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ετήσια συμμετοχή της ομάδας «Πάροδος» στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του σχολείου μας είχε γίνει σχεδόν θεσμός, ο οποίος διακόπηκε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας, αλλά φαίνεται να επανήλθε δυναμικά, κρίνοντας από τη χαρά και τον ενθουσιασμό των μαθητών κατά την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στην Ομάδα Τέχνης «Πάροδος», ιδιαίτερα στον Αιγυπτιώτη κ. Ηλία Πίτσικα για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν!