ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΚΑ…ΡΥΣΤΟ

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, οι μαθητές των Γ? και Δ? τάξεων του σχολείου μας συνδέθηκαν διαδικτυακά με το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλιάς, το Δημοτικό Σχολείο Κομήτου και το Δημοτικό Σχολείο Αλμυροποτάμου. Τα τρία σχολεία της Ελλάδας είναι μονοθέσια δημοτικά σχολεία, στην Κάρυστο της Εύβοιας. Στο δημοτικό σχολείο της Αμυγδαλιάς φοιτά ένας μόνο μαθητής, στο δημοτικό σχολείο Κομήτου τέσσερις μαθητές και στο δημοτικό σχολείο Αλμυροποτάμου 6 μαθητές.

Η διαδικτυακή μας συνάντηση έγινε στο πλαίσιο  της εξωστρέφειας, της δικτύωσης του σχολείου μας και της ανταλλαγής σχολικών εμπειριών με άλλα δημοτικά σχολεία. Στη συνάντηση οι μαθητές αντάλλαξαν πληροφορίες για τους τόπους που ζουν, για τις ασχολίες τους μετά το σχολείο και για τα παιχνίδια που τους αρέσουν. Τα παιδιά των σχολείων της Ελλάδας ήθελαν να μάθουν πληροφορίες για τις πυραμίδες, για τη ζωή στο Κάιρο, για τα διαφορετικά φρούτα που υπάρχουν εδώ και για τα φαγητά της Αιγύπτου.

Η συνάντηση τελείωσε με την υπόσχεση να ανταλλάξουν ζωγραφιές και μηνύματα τα παιδιά όλων των σχολείων μεταξύ τους και να συνεχιστεί η επικοινωνία τους στο μέλλον.