ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

Για ακόμα μια χρονιά, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η γιορτή λήξης του σχολείου μας, το απόγευμα της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2023. Ήταν μια γιορτή γεμάτη χρώμα. Χρώμα από κάθε εποχή και από κάθε μέρα ξεχωριστή που ζήσαμε μαζί αυτή τη χρονιά, και που θα μείνει για πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας.

Η γιορτή ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς που απηύθυναν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, η Γενικής Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα. Δέσποινα Χασιρτζόγλου, η Αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα. Σωτηρία Μπέτα και ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστος Καβαλής. Στη συνέχεια, ο διευθυντής της Αχιλλοπουλείου, κ. Βασίλειος Λάγιος, παρουσίασε τις σχολικές δράσεις του σχολείου για την χρονιά 2022-2023.

Την γιορτή άνοιξε δυναμικά η ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής, που με την δασκάλα τους κα. Ελένη Ταμπάκη, είχαν ετοιμάσει ευφάνταστες χορογραφίες. Στη συνέχεια, το αγαπημένο μας πρώτο σχολείο, το Νηπιαγωγείο, ή αλλιώς η «Κάιρο Φιλμς», υπό την καθοδήγηση της κας Ελένης Ταμπάκη και της κας Όλγας Καλαντζή, ήρθαν στην σκηνή για να ξυπνήσουν μνήμες και εικόνες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

?Έπειτα, οι μικροί μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης μας παρουσίασαν ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο με σκιές να ζωντανεύουν σκηνές της καθημερινής ζωής και να μας τραγουδούν «Καλημέρα». Στη συνέχεια, οι μαθητές Χριστόφορος Νικηταΐδης και Καρίμ Αμπντούν Άλυ μας κράτησαν συντροφιά  με την φλογέρα τους, ενώ οι μαθητές της Γ΄ και Δ? τάξης ετοιμάζονταν για να μας ταξιδέψουν? στην Λιλιπούπολη! Μπιζέλια και αγκινάρες, γλυκόσαυροι και λουκουμάδες, Ζουλού και η  άγρια φυλή των Λιλιπούα κατέκλυσαν την σκηνή, τραγουδώντας και χορεύοντας στον ρυθμό των τραγουδιών από τον θρυλικό δίσκο του τρίτου προγράμματος, υπό την διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκη.

Οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης πήραν μπαγκέτες και κουβάδες για να μας παρουσιάσουν ένα δυναμικό μουσικοκινητικό πρόγραμμα κρουστών, που όμοιό του δεν είχαμε ξαναδεί. Ο συγχρονισμός και η δυναμικότητα των «Μουσικών Κουβαδιστών» κατέπληξαν τους θεατές.

Για το τέλος, οι μαθητές της Στ΄ τάξης επέλεξαν να μας αποχαιρετήσουν με το τραγούδι «Όταν φύγω», το οποίο διασκεύασε στα ελληνικά η κα. Θεοδώρα Μάστακα. Οι μαθητές συνόδευσαν το τραγούδι με την τεχνική των «σωματικών κρουστών», χρησιμοποιώντας, δηλαδή, το σώμα τους ως μουσικό όργανο. Το αποτέλεσμα ήταν συγκινητικό, όπως και η βιντεοπροβολή με φωτογραφίες των μαθητών της Στ΄ τάξης κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στην Αχιλλοπούλειο Σχολή. Στιγμές μοναδικές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στις καρδιές όλων μας.

Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών και βραβείων στους μαθητές της Στ΄ τάξης, του Νηπιαγωγείου και της ομάδας Ρυθμικής Γυμναστικής από την Ελληνική Κοινότητα  Καΐρου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με διασκεδαστικά παιχνίδια, κέφι και χαμόγελα.

Την γιορτή του Δημοτικού επιμελήθηκαν η κα. Θεοδώρα Μάστακα και η κα. Ρεγγίνα Ζερβού, σε συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Ευχαριστούμε θερμά την κα. Ευαγγελία Χαλκιά για τα υπέροχα κουστούμια και τα σκηνικά.

Στην γιορτή της Αχιλλοπουλείου παρέστησαν  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας κα. Δέσποινα Χασιρτζόγλου, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Γεώργιος Οικονόμου, ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Πρεσβείας κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, η Αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα. Σωτηρία Μπέτα,  ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστος Καβαλής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Κοινοτικός Επίτροπος κ. Λεωνίδας Φοντριέ, οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, Στέλιος Χαλκιάς και Ανδρέας Γιόσρι, ο Διευθυντής της Αμπετείου Σχολής κ. Γεώργιος Κοκορέλης, ο Διευθυντής του Ε.Π.Κ.Κ. κ. Χρίστος Παπαδόπουλος και η Οικονομική Διευθύντρια του Ε.Π.Κ.Κ. κα. Κωνσταντίνα Γεδεών.

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!