ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής τίμησαν την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών ψάλλοντας τα Κάλαντα των Χριστουγέννων στην ελληνική παροικία του Καΐρου.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους και τον διευθυντή του σχολείου, κ. Βασίλη Λάγιο, έφτασαν στην Ελληνική Πρεσβεία για την παράδοση των Χριστουγεννιάτικων ευχών. Εκεί τους υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο, κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, καθώς και οι υπάλληλοι της Πρεσβείας, οι οποίοι είχαν ετοιμάσει κεράσματα για τους μαθητές μας.

Οι μαθητές των Γ’ και Δ’ τάξεων επισκέφθηκαν την Κυπριακή Πρεσβεία, όπου τους υποδέχτηκε η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κα Πόλλυ Ιωάννου, ενώ οι μικροί μαθητές  των Α΄& Β΄ τάξεων και του Νηπιαγωγείου επισκέφθηκαν τα Γραφεία και τον Οίκο Ευγηρίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, οι ζωηρές παιδικές φωνές των μαθητών της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Σχολής ενώθηκαν για να ψάλλουν τα κάλαντα στο Ελληνικό Προξενείο. Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας, κα Δέσποινα Χασιρτζόγλου και οι υπάλληλοι του Προξενείου επιφύλαξαν θερμή και εγκάρδια υποδοχή στους μαθητές μας, μοιράζοντας τους  γιορτινά καπέλα και υπέροχα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Τους ευχαριστούμε θερμά για την υπέροχη φιλοξενία!

Και του χρόνου!!!