Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη γιορτή ετοίμασαν φέτος οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής, την οποία και παρουσίασαν την τελευταία μέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων για να μας αποχαιρετήσουν με τον πιο όμορφο τρόπο. Μαθητές και μαθήτριες ήρθαν από νωρίς στο σχολείο με ανυπομονησία για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Μαζί τους γονείς, συγγενείς και πλήθος επισήμων, που κάθε χρόνο τέτοια μέρα βρίσκονται στο σχολείο μας για να μοιραστούν κι εκείνοι την χαρά των παιδιών.

Η γιορτή ξεκίνησε με το τραγούδι «Τρίγωνα κάλαντα» από την παιδική χορωδία με συνοδεία πιάνου από την κα  Μπιορκ Οσκαρσντότιρ. Αμέσως μετά, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας παρουσίασαν με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Ελένης Ταμπάκη και της βοηθού κας Όλγας Καλαντζή το θεατρικό «Ο Αϊ-Βασίλης και τα αληθινά δώρα». Μια διαφορετική ιστορία για τον Αϊ-Βασίλη που μας μίλησε για δώρα που δεν έχουν καμία σχέση με τα υλικά αγαθά. Δώρα που σκορπούν τη χαρά και την ευτυχία και που δεν κοστίζουν τίποτα, αρκεί να παραγκωνίσουμε το “Εγώ” μας, να αφουγκραστούμε για λίγο τον κόσμο γύρω μας και να σκεφτούμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.

Έπειτα, απολαύσαμε τη μαθήτρια της Στ΄ τάξης, Εφραιμία Τσιλιγκάκη, η οποία με την καθοδήγηση της κας Μπιορκ Οσκαρσντότιρ μας έπαιξε με βιολί το τραγούδι «We wish a Merry Christmas».

 Στη συνέχεια, οι  μαθητές των Α΄, Β΄ & Γ΄ τάξεων μαζί με τις δασκάλες τους κα Δήμητρα Πετρίδου και κα Αθανασία Δημοπούλου παρουσίασαν το θεατρικό «Η απαγωγή του Αϊ-Βασίλη». Όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει ο Αϊ-Βασίλης το καθιερωμένο του ταξίδι και να μοιράσει τα δώρα του στα παιδιά…όμως η κακιά νεράιδα που μισεί τα Χριστούγεννα είχε άλλα σχέδια. Μια μικρή ομάδα παιδιών, όμως, ήταν αποφασισμένη να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και να εξιχνιάσει την εξαφάνιση του Αϊ-Βασίλη. Έτσι, αναλαμβάνουν την αποστολή να απελευθερώσουν τον Άγιο και τα ξωτικά από το κάστρο της κακιάς νεράιδας, ώστε να μπορέσει να μοιράσει τα δώρα του τα φετινά Χριστούγεννα. Οι σπαρταριστοί διάλογοι, τα παιχνίδια και οι περιπέτειες των μικρών μας μαθητών έδωσαν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα και ανταμείφθηκαν με ένα δυνατό χειροκρότημα.

Η γιορτή έκλεισε με τα Κάλαντα των Χριστουγέννων. Ακολούθησαν κεράσματα και το χριστουγεννιάτικο παζάρι με τις πρωτότυπες και ευφάνταστες δημιουργίες των μαθητών.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Θεοδώρα Μάστακα και την κα Μπιορκ Οσκαρσντότιρ για την μουσική επιμέλεια  της γιορτής, καθώς και την κα Ευαγγελία Χαλκιά για την σκηνική και ενδυματολογική επιμέλεια.

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία, αλληλεγγύη και δημιουργικότητα!