ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΪΡΟΥ

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, μαθήτριες και μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου, συμμετείχαν στους Σχολικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα αθλητικό γεγονός με τη συμμετοχή σχολείων από το Κάιρο, το οποίο διοργάνωσε η εταιρεία Events Middle East, που ειδικεύεται στη δημιουργία και τη διαχείριση όλων των τύπων εκδηλώσεων. Η Σχολική Ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε στο Madinaty Sporting Club στο Νέο Κάιρο.

Οι μαθήτριες/τες του σχολείου μας συμμετείχαν στα αγωνίσματα του δρόμου ταχύτητας στα 100 μέτρα και του ποδοσφαίρου. Στα 100 μέτρα κατέκτησαν 3 δεύτερες θέσεις, 2 τρίτες και 1 τέταρτη. Στο ποδόσφαιρο πραγματοποίησαν 2 πολύ καλές εμφανίσεις.

Τα οφέλη της συμμετοχής των μαθητριών/των της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου στη Σχολική Ολυμπιάδα ήταν πολλαπλά. Τιμώντας την ιδέα του «ευ αγωνίζεσθαι» υπηρέτησαν τις έννοιες της φιλίας, του σεβασμού προς τους άλλους και του να αγωνίζεται κανείς πάντοτε με το φίλαθλο πνεύμα. Άλλωστε αυτό φάνηκε και από τα θερμά συγχαρητήρια των οργανωτών των αγώνων, προς το Σχολείο μας και τα παιδιά μας.