ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά από πρόσκληση του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεοδώρου του Β?, το περασμένο Σάββατο 2 Απριλίου, το σχολείο μας επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο. Εκεί, μας υποδέχθηκαν ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β? μαζί με τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μέμφιδος, κ. Νικόδημο και τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πηλουσίου, κ. Νήφων.

Μετά το καλωσόρισμα, ακολούθησε ξενάγηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, καθώς και στο καινούριο μουσείο το οποίο βρίσκεται στους κάτω ορόφους του ναού. Ο Μητροπολίτης Πηλουσίου έκανε μια σύντομη αναφορά στο βίο και τη δράση του Αγίου Γεωργίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο ναός έχει δημιουργηθεί πάνω στα θεμέλια του ενός από τους δύο ρωμαϊκούς πύργους της αρχαίας Βαβυλώνας του Καΐρου. Κατόπιν, ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας μας ξενάγησε στους κάτω ορόφους, στους οποίους φυλάσσονται εκκλησιαστικά κειμήλια, καθώς και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος αντικείμενα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πατριάρχης επέλεξε έναν άκρως παραστατικό και κατανοητό τρόπο ξενάγησης, προσελκύοντας την προσοχή των μαθητών, οι οποίοι τον άκουγαν με μεγάλο ενδιαφέρον και προσήλωση.

Η περιήγησή μας ολοκληρώθηκε με κέρασμα νηστίσιμων εδεσμάτων και χυμών, προς όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου. Πριν την αναχώρησή μας ευχαριστήσαμε θερμά τον σεπτό μας Πατριάρχη, ο οποίος, δίνοντας την ευχή του,  χάρισε σε όλους μας αναμνηστικά σταυρουδάκια και αυτοκόλλητες εικόνες.

Γράφουν οι εκπαιδευτικοί Αναστάσιος Αναστασίου και Ευαγγελία Χουλιαρά.