ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

Πέμπτη 4 Απριλίου & Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας που γιορτάζεται στις 4 Απριλίου, το σχολείο μας ανέλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για τη φροντίδα των ζώων. Οργανώσαμε δύο διαδικτυακές συναντήσεις με ειδικούς που μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Η πρώτη συνάντηση ήταν με τον κτηνίατρο Νικόλαο Κακατσίδη, ο οποίος μας μίλησε για το επάγγελμα του κτηνίατρου, για τα δικαιώματα των ζώων και για τις υποχρεώσεις που έχουμε ως ιδιοκτήτες κατοικίδιων. Ακόμα, μας έδωσε συμβουλές για το πώς να φροντίζουμε σωστά τα κατοικίδια ζώα μας, για την σωστή διατροφή, την υγιεινή, την άσκηση και την κοινωνικοποίηση των ζώων, καθώς και πληροφορίες για την πρόληψη και τη θεραπεία συχνών παθήσεων.

Η δεύτερη συνάντηση ήταν με εκπροσώπους του φιλοζωικού συλλόγου «Φίλοι Ζώων Παπάγου-Χολαργού», οι οποίοι διαχειρίζονται ένα καταφύγιο για αδέσποτα ζώα στην Αθήνα. Μας ενημέρωσαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ζώα και πώς ο σύλλογος τους βοηθά στη φροντίδα και την υιοθεσία τους. Επίσης, μας έδειξαν τρόπους για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε όταν συναντάμε αδέσποτα ζώα , αλλά και για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε, είτε με εθελοντική εργασία, είτε με δωρεές, είτε ακόμα και με την υιοθεσία ενός αδέσποτου φίλου.

Αυτές οι δράσεις ενίσχυσαν την κατανόηση και την αγάπη των μαθητών μας για τα ζώα και τόνισαν τη σημασία της φιλοζωίας στην κοινωνία μας.