ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Σήμερα, οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου και των Α΄, Β΄ & Γ΄ τάξεων είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν διαδικτυακά την συγγραφέα παιδικών βιβλίων, κυρία Κωνσταντίνα Ανδρεοπούλου. Η κα Ανδρεοπούλου μας διάβασε το παραμύθι της “Ο Αλλόκοτος Χτύπος μιας Παιδικής Καρδιάς”.

Στο παραμύθι, γνωρίσαμε ένα παιδί με ένα μοναδικό χάρισμα: η καρδιά του χτυπάει με έναν διαφορετικό ρυθμό. Αυτό καθόλου δεν φαίνεται να τον ενοχλεί, μέχρι που έρχεται η στιγμή που οι χτύποι μπερδεύονται μεταξύ τους και τότε το γενναίο αγόρι αποφασίζει να τους ξεμπερδέψει! Η ιστορία αναφέρεται σε παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες και μας διδάσκει πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους, ανεξάρτητα από τα όποια διαφορετικά χαρίσματα μπορεί να έχει ο καθένας μας.

Η ιστορία του μικρού ήρωα που η καρδιά του χτυπούσε Αλλόκοτα έκανε τα παιδιά να ζωγραφίσουν αυτό που αγαπούν περισσότερο και έχουν φυλαγμένο στην καρδιά τους, να συζητήσουν και να μοιραστούν τις σκέψεις τους. Επίσης, η κα Ανδρεοπούλου μας έδειξε ένα πείραμα για το πώς λειτουργεί η καρδιά μας, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για το θαυμαστό αυτό όργανο του σώματός μας.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Κωνσταντίνα Ανδρεοπούλου για την εμπειρία αυτή και ευχόμαστε να την ξαναδούμε σύντομα !