ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Το Σάββατο 20 Απριλίου, οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου και των Α’,Β’ & Γ΄ τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκαν το MonZoo, ένα πάρκο με οικόσιτα ζώα, όπου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία  να γνωρίσουν από κοντά τον θαυμαστό κόσμο των ζώων, να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του πάρκου και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες εξοικείωσης με τα οικόσιτα ζώα. Είχαν ακόμα την ευκαιρία να ζυμώσουν το δικό τους ψωμί, να ψυχαγωγηθούν στην παιδική χαρά, να κάνουν πικνίκ και φυσικά, να φωτογραφηθούν με τα αγαπημένα τους ζώα.

Την ίδια μέρα, η Στ’ τάξη της Αχιλλοπουλειου Σχολής συμμετείχε στην εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του πολιτισμικού προγράμματος “Τα παιδιά πρεσβευτές του τόπου τους” . Μαζί με τους μαθητές της Ε΄ και Δ΄ τάξης επισκέφθηκαν την Σιντατέλα, δηλαδή την Ακρόπολη του Καΐρου, ένα εμβληματικό μνημείο στο Ισλαμικό Κάιρο. Τα παιδιά περπάτησαν στο φρούριο του σουλτάνου Σαλαντίν, άντλησαν πληροφορίες και εικόνες από το πολεμικό Μουσείο και το μεγαλοπρεπές τέμενος του Μοχάμεντ Αλί.

Κατόπιν, αφήνοντας το υπέροχο αυτό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, οι μαθητές απόλαυσαν στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης (παιχνίδια και παγωτά) στο καταπράσινο και ανθισμένο πάρκο Αλάζχαρ.